Свежи през лятото с 3D вентилаторите

stadler-form-air-circulation-fan-simon-trend

Застоялият въздух, заедно с топлината в горещите летни дни, гарантирано ще създадат неблагоприятен вътрешен климат и много бързо ще ви накарат да изпаднете в лошо настроение. Независимо дали сме у дома или в офиса, едва ли някой се чувства комфортно ( да не говорим за продуктивност) в задушни и горещи помещения. Затова се погрижете за добра циркулация на въздуха на закрито, особено през лятото.

Защо циркулацията на въздуха е толкова важна в затворени пространства?

Въздухът със сигурност може да „остарее“. Издишвания от нас въздух или електрически уреди повишават концентрацията на CO2 в затворени помещения и въздухът се „замърсява“. Последствията: изморяваме се, по-трудно се концентрираме и се появява дъх на мухъл.

Застоялият въздух трябва да бъде заменен с чист въздух. Добрата циркулация на въздуха осигурява непрекъсната подмяна на въздушните маси, дори и в затворени пространства. Въздухът се чувства по-свеж и по-хладен и подобрява вътрешния климат.

stadler form blog aircirculation bedroom summer

Какво можете да направите, ако в спалнята ви е горещо и задушно?

Приятният вътрешен климат е особено важен в спалнята. Ако качеството на въздуха е лошо и спалнята ви стане твърде гореща, качеството на съня ви със сигурност няма да е добро. Оптималната температура е между 16° C и 19° C. В горещите летни дни обаче е практически невъзможно да се постигне такава температура – затова са необходими добри алтернативни идеи.

В горещо време най-важното нещо, което трябва да направите, е да проветрите дома си, когато температура навън падне, което обикновено може да стане сутрин рано или късно вечер. Използвайте това време, за да се възползвате максимално от възможно най-чистия въздух, когато проветрявате дома си!

Можете да използвате вентилатори, за да може свежият въздух да се разпространи и разпредели възможно най-оптимално. Техните лопатки осигуряват непрекъсната циркулация на въздуха, така че въздухът в помещението да не се застоява и да не става задушно и горещо.

Свежият бриз от вентилатора също ще ни осигури по-спокоен и добър сън в горещите летни нощи. Особено по време на летните горещини (когато температурата през нощта навън не пада под 20° C), спалнята не може да се разхлади дори и при отворени прозорци. Ето защо е особено важно да има добра циркулация на въздуха в спалните през лятото.

Защо добрата циркулация на въздуха има «охлаждащ» ефект?

Застоялият въздух се усеща по-горещ. Когато няма циркулация на въздуха, концентрацията на CO2 се повишава и въздухът се чувства по-топъл. Когато циркулиращият въздух влезе в контакт с кожата ни, той я охлажда по-ефективно и въздухът се усеща по-свеж. Когато се потим, върху кожата ни се създава топъл въздушен слой. Финото въздушно течение издухва този слой, създавайки охлаждащ ефект. Нещо повече, в зависимост от условията в стаята, когато въздухът е застоял, могат да се образуват топлинни джобове там, където въздухът е особено топъл. Вентилаторите предотвратяват образуването на тези топлинни джобове, като постоянно задвижват въздуха.

stadler form blog aircirculation home office fan

Защо добрата циркулация на въздуха помага през лятото?

Затворените пространства естествено нямат добра циркулация на въздуха. Особено през лятото големите прозорци и липсата на циркулация на въздуха могат да превърнат дома или офиса в сауна. Въздухът застоява и се нагрява много бързо. Горещият и застоял въздух оказва негативно влияние върху нашето самочуствие и работоспособност – по-бързо се уморяваме и ставаме апатични. Именно това е причината, поради която за нас е толкова важно да осигурим циркулирация на въздуха в нашите офиси и спални.

Вентилатор Leo 3 D Banner 2

Защо вентилаторите са толкова добри в циркулацията на въздуха?

Един обикновен вентилатор се състои от двигател и лопатки, които се въртят постоянно. Тези въртящи се лопатки движат въздуха, като го засмукват от задната страна и го издухват отпред, създавайки свеж бриз. Посоката на възушния поток, произвеждан от вентилатор, е или фиксирана, или осцилирана.

Съвременните 3D вентилатори са още по-добри в циркулацията на въздуха на закрито. Тези 3D (триизмерни) вентилатори не само избутват въздуха в една посока, но и го разпределят както вертикално, така и хоризонтално. В резултат на това въздухът циркулира равномерно, оптимално и ни охлажда ефективно.

Stadler Form предлага модерни 3D вентилатори за вашия дом или офис, като моделите Simon и Leo. Както Simon, така и Leo имат 3D функция, която осигурява оптимално разпределение на въздушния поток в стаята. Въздушният поток е регулируем и достига от 8 до 10 метра, така че да сте свежи и да се чуствате добре по всяко време, независимо от сезона. И не за пренебрегване, че Simon и Leo изглеждат страхотно.

Ако имате въпроси, свързани с вътрешния климат, моля, свържете се с нас.

(3) 439.00 лв.
 • Площ < 40 м²
 • Шум 42~60 dB(A)
 • Мощност 50 W
 • Тип Настолен
-21%
Original price was: 169.00 лв..Current price is: 133.51 лв..
 • Площ < 25 м²
 • Шум 28~54 dB(A)
 • Мощност 9 W
 • Тип 3D Air Circulator
-18%
Бял
Черен
(2) Original price was: 449.00 лв..Current price is: 368.18 лв..
 • Площ < 40 м²
 • Шум 33~52 dB(A)
 • Мощност 36~60 W
 • Тип 3D Air Circulator
-17%
Бял
Червен
Черен
(1) Original price was: 139.00 лв..Current price is: 115.37 лв..
 • Шум 41~58 dB(A)
 • Мощност 10 W
 • USB захранване
 • Тип Настолен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.