Сезон на грипа: овлажнител за детска стая

stadler form blog childrens room flu time mother child scaled

Зимата натоварва всяка имунна система, независимо от възрастта. Ето защо трябва да се грижим добре за себе си. Здравословното хранене, много чист въздух, слънце и добър климат в помещението са особено важни през зимата, когато прекарваме по-голямата част от деня на закрито. Това време на годината натоварва особено здравето на децата: тяхната имунна система все още не е напълно развита и поради това защитата им също не е достатъчно силна. В резултат на това едно дете може да се зарази с до 12 инфекции годишно.

Болни деца и безсънни нощи

Хрема, кашлица, висока температура, сълзене на очите и сухи лигавици, причиняващи дразнене на дихателните пътища – всеки родител вероятно познава твърде добре симптомите на настинка, грип или дори бронхит. Събуждане през нощта от детски плач, защото не може да диша правилно. От дете, което иска да пие, защото го боли гърлото от кашлица. Или дете, чийто хрема трябва да се избърсва на всеки половин час. След като току-що сте заспали, вие се събуждате отново и всичко започва отначало.

Когато децата са болни, възрастните също страдат. Особено трудно е за много малки деца, тъй като те не могат наистина да ви кажат какви симптоми имат. Родителите ще опитат всичко, за да осигурят облекчение на своите малчугани – от поставянето на резен суров лук в стаята до спрей за нос със солен разтвор и повдигане на матрака в края на главата. Нищо не помага.

stadler form blog childrens room flu time boy

Как сухият въздух влияе върху здлавето на децата

Във всички усилия да се излекува болно дете, най-фундаменталните неща понякога могат да бъдат забравени. Защото има различни фактори, които определят дали едно дете ще остане здраво или ще се разболее. Наистина не много хора са наясно колко е важно да има оптимален климат в стаята, особено във връзка с физическото състояние на децата. Здравето на детето зависи не само от температурата, но и от относителната влажност. Ако въздухът е прекалено сух за дълъг период от време – което често се случва през зимата, когато имате включено отопление – това ще изсуши както кожата, така и дихателните пътища. На свой ред сухите лигавици са благоприятни за инфекция с вируси като грип или риновируси, тъй като изсушаването уврежда защитните ни сили.

Важно е да знаете, че колебанията в стайния климат засягат много повече децата, отколкото възрастните, тъй като водата в тялото на детето представлява до 75% от телесното тегло на детето. Освен дразнене на дихателните пътища, сухият въздух може да причини и други неприятни симптоми: сухи, парещи очи, суха и сърбяща кожа, както и лющене и обриви, влошаване на симптомите на невродермит, главоболие и нарушения на съня.

stadler form blog childrens room flu time girl tea

Какъв овлажнител да използвате в детската стая

Сухият ввъздух също благоприятства малки частици като вируси, които летят във въздуха: в суха среда вирусите могат да се разпространяват много по-бързо и да останат активни за по-дълго време, отколкото в стая с оптимална влажност между 40 и 60% . Това води до повишен риск от инфекция. Когато има оптимална влажност на закрито, малки частици като вируси на настинка се свързват с водните капки и след това падат на земята, така че вече не могат да бъдат вдишани. Така че овлажнителят може да помогне за намаляване на разпространението на вируси.

Сега е въпрос на решение кой е най-добрият овлажнител за детската стая. Когато става въпрос за електронни устройства в детската стая, най-важният фактор е безопасността на вашите деца. Затова трябва да изберете овлажнител, който представлява най-малък риск – и затова ви препоръчваме да вземете овлажнител с изпарителни филтри. Предимството на този тип овлажнители е, че отделя само студена водна пара, така че няма риск от изгаряне. По време на процеса на изпаряване въздухът абсорбира само толкова вода, колкото е необходима за текущата температура. Обогатеният с влага въздух се освобождава обратно в помещението, като по този начин се осигурява по-добър вътрешен климат.

И това не е всичко: изпарителят е енергийно ефективен и изключително тих, което може да бъде жизненоважно, за да помогне на детето да спи добре. Овлажнителите с изпарителни филтри Stadler Form са особено подходящи за детска стая, тъй като всички имат димируеми светодиоди. Освен това е възможно да се добавят етерични масла, които също могат да имат положителен ефект върху лечебния процес.

Вижте как нашият овлажнител Oskar овлажнява въздуха.

Stadler Form Oskar Evaporator Humidifier, Oskar big, Oskar little

Ултразвуковият овлажнител също може много ефективно да овлажнява въздуха в детската стая. Тъй като издухва само студена мъгла във въздуха, няма риск от изгаряне от гореща пара или вода. Въпреки това, трябва да се вземат предвид следните точки, когато използвате овлажнител. Резервоарът да се пълни с прясна вода всеки ден и трябва да се почиства всяка седмица. В допълнение, Anticalc филтъра трябва да се сменя редовно, за да се осигури добра хигиена и да действа като бариера срещу микроби.

Облекчение за страдащи от настинка и алергии

Ако освен сухия въздух, детето страда и от алергии, по-разумно е да използвате Air Washer , а не обикновен овлажнител. Този тип устройството за не само овлажняват, но и пречиства въздуха. Въртящи дисковете изпират въздуха и филтрират замърсителите и частиците – като например прах или полени. Бихме препоръчали нашия Air Washer George, който е изключително лесен за поддръжка, тъй като можете да поставите неговия дисков пакет и тавичка в съдомиялната машина.

Гледайте следния видеоклип, за да видите как Air Washer George овлажнява и почиства въздуха едновременно.

Овлажнител, пречиствател и арома дифузер George от Stadler Form

Това, което е още по-важно от използването на овлажнител, ако детето вече е болно, е превантивното използване на този тип устройство. Важно е да имате добър вътрешен климат като начало, за да предотвратите появата на вируси и бактерии изобщо. Това означава да се гарантира, че влажността винаги е между 40 и 60%, тъй като при достатъчно овлажняване лигавиците са по-способни да действат като бариера за вируси и бактерии.

Бял
Титан
Черен
(1) 259.00 лв.
 • Площ<30 м²
 • Овлажняване 200 мл/ч
 • Шум 26~39 dB(A)
 • Тип Evaporator
Бял
Титан
Черен
(4) 329.00 лв.
 • Площ<50 м²
 • Овлажняване 370 мл/ч
 • Шум 26~39 dB(A)
 • Тип Evaporator
 • Площ<60 м²
 • Овлажняване 400 мл/ч
 • Шум 27~48 dB(A)
 • Тип Air Washer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.