ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Какъв е оптималния климат в затворени помещенията?

Според препоръките на лекари и медицински експерти оптималният климат за дома или офиса е стайна температура 20-23 °C и относителна влажност 40-60%. Особено важно са тези стойности за спалните, където относителната влажност в тези стойности могже значително да подобри спокойния сън и почивка.

Каква е разликата между овлажнител, пречисвател на въздух и 3 в 1 ?

Овлажнителя осигурява оптимална влажност на въздуха, като добавя вода към него, т.е. овлажнява въздуха. Има различни системи: с изпарителни филтри, класически изпарители и ултразвукови. Пречиствателят на въздуха намалява замърсяването на въздуха в закрити помещения, като филтрира финните частици, цветен прашец и вируси и отстранява неприятни миризми. Съществуват различни системи за филтрпация на въздуха (с HEPA филтри или с електростатични филтри). Пречиствателят на въздуха не влияе на влажността на въздуха. Уредът за измиване на въздуха (AirWasher) е комбиниран уред 3 в 1, което едновременно “изпира”, овлажнява и ароматизира въздуха.

Какъв тип филтър използват пречиствателите?

Те използват система Dual Filter™ – мощна комбинация от филтър HEPA H12* и филтър с активен въглен – за пречистване на въздуха. Текстилният предварителен филтър премахва грубите прахови частици и замърсители от въздуха, като по този начин защитава Dual Filter™. Предварителният филтър е защитен срещу заразяване с бактерии чрез интегрираната си хигиенна функция Sanitized®**. Анти бактериалната защита на предварителния филтър е гарантирана за най-малко 20 изпирания в пералня при деликатен цикъл на пране на 30 °C. *Sanitized® е швейцарска компания и водещ световен производител на хигиенни продукти за защита на текстил и полимери.

Нaмалаяват ли разпространяването на вируси пречиствателите?

Намаляването на вирусите е доказано в независимата лаборатория на Airmid във Великобритания. Пречиствателите на въздух бяха тествани за период от 60 минути в тестова камера с обем 28.5 m3. Вирусът MS2, използван в теста, е РНК вирус като вируса SARS-CoV-2. Поради своите аерозолни свойства, подобни на тези на човешките вируси, неговата жизнеспособност и устойчивост на дезинфекция, вирусът MS2 често се използва при тестове за пречистване на въздуха като заместител на вируси с подобни размери. С диаметър от приблизително 25 nm, вирусът MS2 е повече от 4 пъти по-малък от вируса SARS-CoV-2, който има диаметър 120 nm. Тъй като беше предоставено доказателство за намаляването на по-малките вируси MS2, може да се каже, че по-големите вируси SARS-CoV-2 също ще бъдат намалени поне в същата степен.

Какви етерични масла мога да използвам?

Можете да използвате всякакви етерични масла, стига да не съдържат алкохол. Алкохолът може да повреди вашия арома дифузер. Уреди, повредени така, не се покриват от гаранцията. Препоръчваме да добавите 2-3 капки етерично масло във водата. В зависимост от желаната интензивност на аромата може да увеличите количеството на етеричното масло. Ако едва усещате аромата, моля, вижте списъка с препоръки: • Увеличете количеството капки масло в дифузера • Опитайте различни видове етерични масла. Интензитета на аромата зависи най-вече от качеството и вида на маслото, което използвате (синтетично, натурално, съставки и т.н.). Най-добрите резултати се постигат със 100% чисти етерични масла с високо качество и концентрация. • Температура и относителната влажност на въздуха в помещението оказват влияние на това колко осезаем е ароматът. Колкото по-ниска е влажността, толкова по-незабележим е ароматът. • Движението на въздуха (отворени прозорци, отопление, климатик) влияе пряко влияние върху насищането с аромата. • За да се усили усещането от аромата, добре е арома дифузерът да се разположен натам, където желаете той да е с максимален интензитет. Най-добре е на височина поне 70 см от пода. • Почиствайте резервора и капака на арома дифузера от остатъци от масло поне веднъж седмично.

Водата в моя арома дифузeр е топла/гореща, нормално ли е?

Напълно нормално е водата да се загрее леко, когато вашият арома дифузер се използва. Това се причинява от ултразвуковата мембрана, която произвежда парата. От вида на арома дифузера и количеството вода в него зависи колко се нагрява водата, като температурата може да варира между 30 °C и 65 °C. Препоръчваме капака на дифузера да е затворен, докато устройството се използва. За да напълните арома дифузера си с масло или вода, изключете устройството и изключете адаптера, преди да свалите капака. Моля, никога не сваляйте капака, докато дифузера се използва!

Защо едва усещам аромата от моя арома дифузер?

Интензивността на аромата се влияе от различни фактори: Вид аромат (синтетичен, естествен, съставки и др.), Стайна температура и относителна влажност (колкото по-влажен е въздухът, толкова по-силен ще бъде ароматът), Размер на стаята (колкото по-малка е стаята, толкова по-интензивен е ароматът). По принцип можете да увеличите интензивността на аромата, като добавите още малко етерично масло. Естествените аромати често са по-дискретни от синтетичните и определени съставки са по-доминиращи от други. На първо място Robert е овлажнител и пречиствател, така че интензитетът на аромата, който отделя, никога няма да бъде толкова силен, колкото от арома дифузер.

КОГА ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАМ ANTICALC ФИЛТЪР?

Anticalc филтърът намалява съдържанието на варовик във водата и по този начин увеличава интервалите на декалцификация. При твърдост на водата над 7° dH препоръчваме използването на Anticalc филтър, който ще трябва да се сменя на всеки един до три месеца в зависимост от твърдостта на водата. Ако твърдостта на водата надвишава 21 dH° използването на Anticalc е задължително.

Каква вода е подходяща за използване?

Ултразвуковата технология превръща водата в мъгла. По време на процеса варовикът във водата се превръща в малки частици, които след това се отлагат като бял филм върху мебелите. Ето защо препоръчваме използването на специално предвидения за това ANTICALC филтър, който ще намали съдържанието на варовик във водата. Ако водата е твърда (14 ~ 21°dH) или много твърда (над 21°dH), ще трябва да сменяте патрона много често, за да предотвратите появата на бял филм. Препоръчваме използвате на вода с нормална твърдост, обработена чрез обратна осмоза или дестилирана вода Ben не трябва да работи с обработена от омекотител вода, използващ йонообменна смола, защото солта, съдържаща се във водата, също може да се натрупа около уреда под формата на бял прах.