Как да се справим с неприятните миризми?

Как да се справим с неприятните миризми: Блог

Ние не забелязваме колко добър е въздухът без миризма, докато не бъде засенчен от неприятните миризми – „аромати“ – тютюнев дим, специфични миризми от кухнята. Миризмите са доста невинни „гости” на вид, но когато се задържат дълго време или пък често се появяват, те имат изключително неприятен ефект върху нивото на комфорт и качеството на живот. А тютюневият дим е дори и опасен за здравето.

В общия случай стратегията за справяне с неприятните миризми включва два етапа: елиминиране на ненужното и добавяне на необходимото.

Нека да разгледаме ефекта от климатичните технологии за решението на тези пробелми.

миризми

Етап 1: Премахване на миризми

Stadler Form предлага два подхода към решаването на проблема с неприятните миризми: модела Victor – изпитаната във времето технология и новата моделна гама Roger, резултат от няколко годишни изследвания и разработки на екип от немски, швейцарски и китайски инженери и дизайнери.

По-модерният Roger се различава от все още актуалния Viktor с по-богата функционалност (можете да научите повече за това на продуктовата страница), но не това е основната им разлика.

Основните разлики между Victor и Roger е технологията на почистване. Първият е HPP филтър, а вторият-HEPA филтър. За темата на този материал обаче това няма значение, тъй като с миризмите се справя друг вид филтър – карбон.

Във филтрите и на двата модела има карбон, известен със способността си да адсорбира вещества не само от въздуха, но и от водата.

Карбона има пореста структура клетъчна структура, която позволява в малки размери да се поберет много голяма абсорбираната повърхност. Това подобрява ефективността на почистване и прави експлоатационния живот възможно най-дълъг. Въпреки това, този филтър се препоръчва да се сменя – средно веднъж на всеки осем месеца.

За ефективно премахване на миризмите не е достатъчен добър и подходящ филтър. Мощността на пречиствателя също е важна, за да се осигури достатъчно голям обем въздух, който да премине през филтрацията.

Например, Victor успява да пречисти 3 пъти въздуха в помещение с площ 50 кв.м., а Roger Big  е в състояние да пречисти 736 куб.м./ч, т.е. да пречисти 3 пъти въздуха в  помещение с площ от 104 кв.м.

The New Stadler Form Roger Air Purifier Family Unboxing Features

Етап 2: Добавяне на аромати

За да се справите с неприятните миризми, трябва да ги премахнете, но за това са необходими по-големи инвестиции. Ето защо много хора често преминават към втория етап- ароматизиране, т.е. опитват се да замаскират лошите миризми с приятни такива.

Стандартният и най-често използвания начин за намаляването и маскиране на неприятните миризми е с аерозоли. Това е не само неефективно, но често и опасно, тъй като използването на аерозоли е със съмнителни последици по отношение на безопасността и здравето.

Друг начин е да се изпълни помещението с безопасен и дори полезен аромат на етерични масла. Можете да използвате и ароматна свещ, но има риск да смесите миризмата на изгоряло или да получите твърде интензивен аромат. Освен това, както всеки друг източник на открит огън, ароматната лсвещ изисква контрол.

Можете също така да постигнете ефект, като изпечете торта, за предпочитане с канела.

Има и по-нежен и лесен начин да изпълните помещението с аромат – арома дифузера.

Арома дифузера всъщност е мини овлажнител. В малък резервоар с вода се добавя етерично масло с желания аромат, след което се включва съответният режим (интервалтния режим е най-удобен). Така помещението се изпълва с нежен и ненатрапчив аромат и така се справя с неприятните миризми . Но основната функция на този тип арома дифузери е да ароматизира, а не да овлажнява.

Миризмите са много по-важни в живота ни, отколкото обикновено осъзнаваме. Тяхното влияние може да бъде много различно: неприятните миризми могат просто да “шокират” и да ни изкарват от равновесие, а приятните аромати може да направи чудеса с настроението и самочуствието.

Така че, оборудвайте се с пречистватели и арома дифузери!

Ако имате въпроси, свързани с климата в помещението, моля, свържете се с нас.

Zoe Aroma Diffuser by Stadler Form

-15%
New
(2) Original price was: 159.00 лв..Current price is: 135.15 лв..
 • Шум < 26 dB(A)
 • Батерия < 7 ч
 • USB захранване
 • Тип Ultrasonic
Бял
Черен
(3) 119.90 лв.
 • Площ < 50 м²
 • Шум < 27 dB(A)
 • USB захранване
 • Тип Ultrasonic
-29%
(1) Original price was: 139.90 лв..Current price is: 99.33 лв..
 • Шум < 26 dB(A)
 • Батерия < 50 ч
 • Настройка на интензитета
 • Тип Fragrance Globe
-10%
Бял
Черен
Original price was: 589.00 лв..Current price is: 530.10 лв..
 • Площ<33 м²
 • Шум 28~59 dB(A)
 • CADR 231 м³/ч
 • Тип HEPA&Carbon

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.