329.00 лв.

3D model
 • 2 бр. изпарителни филтри
 • Вграден хигрометър
 • Резервоар 3.5 л
 • Автоматично изключване

Овлажнител Oskar

Oskar е овлажнител на въздух и е съчетание от дизайн, качество и функционалност. Уникален баланс между производителност и изключителна ниска консумация на енергия. Благодарение на вградения хигрометър, OSKAR поддържа постоянна влажност, а при достигане на зададеното ниво на влажност в помещението, OSKAR се изключва. Oskar е оборудван с 2 бр. екологични антибактериални овлажнителни филтри, вграден хигрометър, индикатор за подмяна на филтри, индикатор за нивото на водата в резервоара и арома дифузер. Антибактерилния филтър Water Cube™ е патентована швейцарска технология и защита от разпространението на бактерии във въздуха и в самия уред. Технологията на изпаряване без загряване и вградения хигрометър прави Oskar идеален за овлажняване и поддържане на здравословен климат в детски стаи, спални и други жилищни помещения, без да предизвиква мокри петна. Подходящ и за офис помещения, болнични стаи, салони за красота и навсякъде, където искате да дишате свободно и комфортно. Тази технология не позволява пренасищане и повишена влажност в помещението. Относителна влажност между 40% и 60% създава здравословен и комфортен климат, което позволяват да дишате свободно, да се чувствате по-спокойни, по-енергични и с повишена способност за концентрация. Oskar позволява да поддържате постоянна влажност в помещенията и премахва дискомфорта и ефектите, породени от сухия въздух. Oskar е практически безшумен и може да намалите или изключите напълно светлината та индикаторите, което го прави идеален за спални.

Разгледайте още от нашите предложения за овлажнители за въздух!

Система

Описание

• Изключително безшумен 26 ~ 39 dB(A) • Капацитет за овлажняване 370 мл/час (25°C/30%RH) • Настройка на влажността • Екологични филтри • Индикатор за подмяна на филтри • Автоматичен режим • Автоматично изключване • Нощен режим • Подходящ за астматици • Проектиран в Швейцария • Сертифициран от European Centre for Allergy Research Foundation (ECARF) • Енергийно ефективен (Energy Star)

Производителност

За помещения до

Нива на мощност

Разход на енергия

Резервоар за вода

Шум

26~39 dB(A)

Аксесоари

Water Cube

Размери (ш/в/д)

246 x 246 x 290 мм

Цвят

, ,

Тегло

3.1 кг

Гаранция

Инструкции

ЧЗВ

ЗАЩО МОЕТО ВЪНШНО ИЗМЕРВАТЕЛНО УСТРОЙСТВО ПОКАЗВА РАЗЛИЧНА ВЛАЖНОСТ ОТ ТАЗИ НА OSKAR?

Вашият външен хигрометър и Oskar може да показват различни показания, тъй като устройствата са поставени на различни позиции (на височина) в стаята. Разликата във влажността зависи от движението на въздуха в помещението и температурата. Отклонение от +/- 5% е нормално, в зависимост от вида на устройството, с което измервате влажността. Oskar показва точните нива на влажност, когато е разположен в центъра на помещението, така че сензорът да отчита възможно най-точната стойност. Ако това не е възможно, препоръчваме да поставите Oskar на разстояние поне 30 см от стената. Oskar не бива да се „скрие“ в ъгъла на помещението или зад диван или мебели, защото това ще доведе до некоректната му работа, ще окаже отрицателен ефект върху нивото на влажност и ще влоши ефективността му.

Как и колко често трябва да почиствам моя овлажнител OSKAR?

За поддържане на хигиената и осигуряване на правилна работа на уреда препоръчваме следните интервали за почистване:
Внимание: Никога не потапяйте уреда във вода (опасност от късо съединение).
Ежедневно:
Винаги използвайте прясна, студена вода от водопроводната мрежа. Преди използване се препоръчва да избършите резервоара с чиста кърпа. Ако уредът няма да се използва няколко дни, изпразнете водата от резервоара и при необходимост го почистете с капка почистващ препарат (Cleaner&Descaler) и чиста кърпа.
На всеки 2 седмици:
Отстранете изпарителните филтри и филтъра Water Cube. Почистете резервоара с мека кърпа, четка или мека домакинска хартия. След почистване изплакнете добре долната част и след това я подсушете добре. Поставете обратно изпарителните филтри и филтъра Water Cube.
На всеки 4 седмици:
Отстранете изпарителните филтри и филтъра Water Cube. Почистете резервоара с мека кърпа, четка или мека домакинска хартия. Препоръчваме използването на Cleaner&Descaler- спецалния препарат на Stadler Form. В случай на упорити отлагания препоръчваме да повторите процеса на почистване с препарат няколко пъти подред. След почистване изплакнете добре долната част и след това я подсушете добре. Поставете обратно изпарителните филтри и филтъра Water Cube. За се осигури хигиена и нормална работа на уреда, изпарителните филтри трябва да се подменят редовно на всеки 2-3 месеца.
Редовно според употребата:
За почистване на корпуса отвън използвайте влажна и мека кърпа, след което подсушете добре.
В края на сезона: Преди да приберете уреда в края на сезона, почистете резервоара с препарат за премахване на отлагания (Cleaner&Descaler). След това почистете добре корпуса отвън и го оставете да изсъхне напълно. Почистете и перките на вентилатора с влажна кърпа, след което ги подсушете. Поставете нови изпарителни филтри и нов филтър Water Cube, така че вашия уред да бъде готово за експлоатация в началото на следващия сезон.

3. Какви етерични масла мога да използвам?
Можете да използвате всякакви налични в търговската мрежа арома масла или етерични масла. Важно е да са възможно най-естествени и в никакъв случай, да не съдържат алкохол. Препоръчваме да добавяте 2-3 капки във водата, може и повече в зависимост от предпочитанията ви. При изпозване на повече ароматни масла е необходимо да почиствате уреда всяка седмица. Освен това, интензивността на аромата се влияе от различни фактори: вида на етеричното масло (синтетичен, естествен, съставки и др.), околна температура и относителна влажност (колкото по-влажен е въздухът, толкова по-силен ще бъде ароматът), размер на стаята (колкото по-малка е стаята, толкова по-интензивен е ароматът). За максимален ефект може да използвате естествените етерични масла от Stadler Form, произведени в Швейцария. Много често естествените аромати са по-дискретни от синтетичните. Трябва се взема под внимание, че OSKAR е всъщност овлажнител и основната му функция е да овлажнява въздуха, и, способността му да ароматизира не е като на арома дифузер, проектиран само за тази цел.

4. Изпарителни филтри за Oskar
За хигиенично и оптимално използване на овлажнителя, изпарителните филтри, които овлажняват въздух, трябва да се подменят редовно, поне на всеки два-три месеца. Ако продължите да използвате филтрите по-дълго време, от една страна мощността на овлажняване може да се влоши значително, а от друга, антибактериалното действие на филтрите вече не може да бъде гарантирано. Индикаторът, който подсеща за подмяна на филтрите, трябва да се нулира ръчно след смяна на филтрите. Натиснете и задръжте бутона за нулиране за 5 секунди, докато синият LED икатор отново светне непрекъснато. Оцветяването, което е леко жълтеникаво или кафеникаво, е нормално. Оцветяването се причинява от веществата във водата или въздуха. Колкото по-лошо е качеството на водата, толкова по-бързо ще се оцветят филтрите. Въпреки че това не изглежда приятно, то е безвредно, стига да не се дължи на мухъл. Оцветяването също няма да повлияе на работата на вашия овлажнител. Ако не сте използвали овлажнителя много дълго, може да изплакнете изпарителните филтри обилно с чиста вода, да ги обърнете и да ги използвате повторно. Ако обаче филтрите са е използвани повече от 2 месеца, препоръчваме да ги смените. Възможно е също така горната част на филтрите на овлажнителя да стане твърда. Това се дължи на варовика във водата, който при изпаряване се отлага в горната част на филтрите. Колкото по-твърда е водата, толкова по-бързо ще се втвърдят изпарителните филтри. Ако използвате вода, обработена от омекотителна инсталация с йонообменна смола, върху изпарителните филтри може да се натрупа сол.
Ако сте използвали изпарителните филтри по-малко от 2 месеца, можете да ги изплакнете обилно с чиста вода, да ги обърнете и да го поставите отново. Възможно е да се усети миризма, след като сте обърнали филтрите в зависимост от това, колко са замърсени. Ако вашият Oskar или филтрите му миришат неприятно, може да има различни причини за това: качество на водата, остаряли филтри или дори фактът, че не сте използвали своя Oskar от дълго време и той има все още вода в резервоара си. В такъв случай препоръчваме да почистите и премахнете старателно отлаганията върху уреда, като използвате специалния почистващ препарат Cleaner&Descaler на Stadler Form.

Защо червеният LED индикатор на моя Oskar (показващ, че няма вода) свети, въпреки че има вода в резервоара?

Моля, първо проверете дали поплавъкът в резервоара може свободно да се движи нагоре и надолу. Възможно е той да е заседнал поради прекомерни отлагания от варовик ли мръсотия. Редовно почиствайте тавата за вода, за да осигурите безпроблемна работа.
Oskar се състои от две части: горна (капак) и долна (основа). Ако горната част не е поставена правилно, сензора за нивото на водата не прави контакт с електронния блок на LED индикаторите, разположени на горната часта. Ако контактите са замърсени, моля, почистете ги добре с влажна кърпа след което ги подсушете добре и поставете горната част отново.

Видео

Разопаковане и включване на овлажнител Oskar

Съдържание на опаковката Овлажнител Oskar от Stadler Form

 

Как да почистим Oskar

Как да почистим Oskar от Stadler Form - част.1

 
Как да почистим Oskar Stadler Form - част.2

 

Нулиране на сигнализацията за подмяна на филтъра на овлажнител Oskar

Сигнализация за подмяна на филтри Oskar, Oskar big

Аксесоари

Също може да ви хареса…

-10%
Original price was: 24.90 лв..Current price is: 22.41 лв..
 • Durgol® Swiss Original
 • Обем 500 мл
 • Био разградим
 • Без мирис
-10%
New
Original price was: 18.90 лв..Current price is: 17.00 лв..
 • Black Orchid
 • Green Forest
 • Red Jasmine
 • Blue Rosewood
 • Yellow Vanilla
 • White Amber
 • Oskar/Karl филтри x 2
 • Water Cube™
 • Cleaner&Descaler
 • Етерично масло
-10%
New
Original price was: 29.90 лв..Current price is: 26.91 лв..
 • Durgol® Swiss Original
 • Опаковка 10 бр.
 • Био разградими
 • Без мирис
-22%
(1) 14.31 лв.22.54 лв.
 • Recharge
 • Refresh
 • Relax
 • Relief
 • Repel

Дизайнер

Matti Walker

От самото начало, през 1991 год., имах привилегията да проектирам продукти за Stadler Form. Това, което започна с първия проект - овлажнителя Fred, прерасна в значителна гама от продукти. За мен като дизайнер е изключително важно при проектирането на всеки продукт да се постигането естетика, реализирани с щадящи ресурси, издръжливи материали, проста и интуитивна работа и удобно боравене, ясна функция, удобство и удоволствие при използване.

Овлажнител Oskar
 • Площ<30 м²/75 м³
 • Мощност 800~2000 W
 • Шум 30~50 dB(A)
 • Тип Керамика
Бял
Титан
Черен
(3) 299.00 лв.
 • Площ<50 м²
 • Овлажняване 320 мл/ч
 • Шум 27~32 dB(A)
 • Тип Ultrasonic
Бял
Черен
(4) 409.00 лв.
 • Площ<80 м²
 • Овлажняване 550 мл/ч
 • Шум 26~34 dB(A)
 • Тип Ultrasonic
Бял
Черен
519.00 лв.
 • Площ<100 м²
 • Овлажняване 700 мл/ч
 • Шум 25~46 dB(A)
 • Тип Evaporator
Бял
Титан
Черен
(1) 259.00 лв.
 • Площ<30 м²
 • Овлажняване 200 мл/ч
 • Шум 26~39 dB(A)
 • Тип Evaporator
Бял
Титан
Черен
(4) 329.00 лв.
 • Площ<50 м²
 • Овлажняване 370 мл/ч
 • Шум 26~39 dB(A)
 • Тип Evaporator
-10%
Бял
Черен
Original price was: 589.00 лв..Current price is: 530.10 лв..
 • Площ<33 м²
 • Шум 28~59 dB(A)
 • CADR 231 м³/ч
 • Тип HEPA&Carbon
 • Площ<104 м²
 • Шум 28~58 dB(A)
 • CADR 736 м³/ч
 • Тип HEPA&Carbon
(2) 299.00 лв.
 • Площ<50 м²
 • Овлажняване 360 мл/ч
 • Шум 27~33 dB(A)
 • Тип Изпарител
 • Площ<25 м²/63 м³
 • Мощност 1200/2000 W
 • Шум<43 dB(A)
 • Тип Керамика
 • Площ<25 м²/63 м³
 • Мощност 300~2000 W
 • Шум<50 dB(A)
 • Тип Керамика
 • Спестявате 159.90 лв
 • Площ<66 м²
 • Шум 28~65 dB(A)
 • CADR 465 м³/ч
 • Тип HEPA и Карбон

4 отзива за Овлажнител Oskar

4,8
Базирано на 4 отзива
5 звезди
75
75%
4 звезди
25
25%
3 звезди
0%
2 звезди
0%
1 звезда
0%
1-4 от 4 отзива
 1. КК

  Лесен за настройка. Не се чува въобще.Имам Oskar от две седмици. Обикновено зареждам вода веднъж на ден. На климатици съм и е въздуха е доста сух, така че е включен 24/7. Супер е

 2. КС

  Предимства: Много тих, стабилно овлажняване, светлините могат да бъдат затъмнени или дори изключени, лесен за пълнене, лесно се вижда нивото на водата при пълнене, нивото на влажност може да се регулира, приятен изчистен дизайн.
  Недостатъци: само за малки пространства (имаме по един във всяка спалня).

 3. AV

  Тих и практичен, преди всичко изглежда страхотно. Само една малка забележка – светлината, която осветява водата, блести постоянно. Но залепих малко алуминиева лента отвътре и така е супер.

 4. АН

  Ако имаше защита от прах над вентилатора щеше да по-добре. Иначе е супер, работи добре,консумира малко ток и изглежда добре.

Добавете отзив
Овлажнител Oskar Овлажнител Oskar
Изберете рейтинг*
0/5
* Rating is required
Вашият отзив
* Review is required
Име, фамилия
* Name is required