Централно отопление или отоплителни уреди – или е по-добре да ви е студено?

https://images.stadlerform.com/media/74/47/72/1664466250/stadler-form-blog-using-heaters-senible-woman-freezing-at-homeoffice.jpg

Въпрос, който е напълно основателен във времена като тези. Всички чакаме зимата, за да видим какво ще се случи с цените на петрола, газа и електроенергията. Въпросът е дали предпочитаме централното отопление, отоплителните уреди или се очаква да мръзнем.

Темата «вентилаторни печки» е деликатна за много хора в момента. За нас е важно да ви обясним какво трябва да имате предвид и как да използвате вентилаторната печка разумно и ефективно при тези цени на електричеството. Когато става въпрос за студени крака и топлина – особено в преходните сезони – «вентилаторната печка» е най-доброто решение. И е възможно да се използват разумно, така че да пестите от сметките за енергия.

Студени ръце и крака

Предубеждението, че основно жените страдат имат студени крака и ръце със сигурност не е напълно неоправдано. Но по време на преходните сезони много хора, които използват централно отопление, също имат студени ръце и крака. Това е така, защото през есента, когато настъпват студени дни и ясни нощи, често още нямаме централното отопление. И през пролетта, когато се счува да вали сняг и през май, централното отопление вече е изключено. В допълнение, често по време на много студена зима централното отопление може да не е достатъчно, за да затопли някои кътчета от дома ни, например до прозорците и вратите.

Тогава е време, през което всички се завиват добре, въпреки че често това не е достатъчно. За да не настинете или да имате студени и безсънни нощи, трябва да потърсите алтернативни източници на топлина. Преносимият нагревател с вентилатор е едно от най-очевидните и най-ефективни решения. Благодарение на локализираната топлина, която произвежда, уредът може да се използва целенасочено, когато е необходимо, което ви кара да се чувствате топло, уютно и комфортно.

stadler form blog using heaters using too much electricity

Отопление: разходи и консумация на електроенергия

В допълнение към консумацията на електроенергия, въпросът за разходите също е основен проблем, когато става въпрос за „алтернативно“ отопление. Не толкова като покупка на уреда, а по-скоро като консумация. Вентилаторната печка може да се превърне в консумиращ електричество – и следователно на пари – домакински уред, но не е задължително да е така.

Вентилаторните нагреватели сами по себе си не консумират електричество: те произвеждат толкова енергия, колкото консумират. Въпреки това във времена като тези наистина трябва да бъдете пестеливи с електричеството, а не просто да оставяте уредите постоянно на най-високата настройка. В крайна сметка това може да излезе скъпо и не е нито разумно, нито ефикасно – и със сигурност не е икономично.

Важно е да внимавате, когато става въпрос за избор и използване на уред за отопление. За да разберете какво винаги трябва да имате предвид, прочетете нашите съвети за закупуване на вентилаторна печка. Като следвате тези съвети и използвате разумно вашия уред, можете да поддържате не само консумацията на електроенергия, но и разходите си под контрол.

Вентилаторен отоплителр Anna big Black
Вентилаторен отоплител Anna big Black

Икономично отопление с преносими «вентилаторни печки»

Да, наълно възможно е отоплението да е икономично – ако разполагате с подходящия уред и знаете как да използвате максимално добре функциите му. Важно е настройките на мощността на «вентилаторната печка» да регулират не само скоростта на вентилатора, консумираната мощност, но и отдадената топлинна мощност. Така «вентилаторната печка» ще има ниска консумация при подходяща настройка на малка мощност. В допълнение, за енергийно ефективна работа «вентилаторната печка» се нуждае от цифров термостат, който ще изключи уреда автоматично, когато се достигне желаната температура. Когато става въпрос за икономично използване на «вентилаторна печка» с вентилатор, можем лесно да ви дадем пример: нашата Anna big.

Без включено централно отопление работата в домашния офис се превръща в изпитание. Сядате на бюрото или масата за хранене с чай и вълнени чорапи и студът започва да пълзи по тялото ви. За да не губите концентрация и пръстите ви да не изтръпват, поставете Anna Big под бюрото или масата и – докато стоите там – и я настройте на автоматичен режим. Това автоматично ще гарантира, че желаната от вас температура се достига бързо и ефективно и след като бъде достигната, уредът ще се изключи автоматично. За да поддържа комфортна температура, уредът само за кратко ще превключи на най-ниската настройка. Следователно вентилаторните нагреватели с автоматичен режим (Adaptive Heat) са с до 12% по-енергийно ефективни от сравнимите вентилаторни нагреватели без тази функция. Като допълнително сравнение: компютър, на който в момента работи програма за обработка на изображения, консумира приблизително същото количество електроенергия като «вентилаторна печка» при най-ниската си настройка от 300 W.

Разбира се, отоплението консумира електроенергия, но с целенасочено и съзнателно използване и правилния уред, можете спокойно да изберете «вентилаторна печка», за да загреете ръцете и краката си.

Ако имате въпроси, свързани с вътрешния климат в помещението, моля, свържете се с нас.

New
(1) 279.00 лв.
 • Площ<30 м²/75 м³
 • WiFi контрол
 • Мощност 700~2000 W
 • Шум<52 dB(A)
 • Тип Керамика
 • Площ<30 м²/75 м³
 • Мощност 800~2000 W
 • Шум 30~50 dB(A)
 • Тип Керамика
 • Площ<25 м²/63 м³
 • Мощност 1200/2000 W
 • Шум<43 dB(A)
 • Тип Керамика
 • Площ<15 м²/38 м³
 • Мощност 900/1200 W
 • Шум<47 dB(A)
 • Тип Ceramic

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.