10 неща, които собственик на овлажнител никога не би казал

stadler-form-blog-10-things-humidifier-woman-covers-mouth-scaled

В тази епоха на алергии, «глобално затопляне», пандемии и енергийни кризи, ние, хората, можем да се почувстваме донякъде съкрушени. Ще опитаме всичко, за да направим живота си малко по-лесен. Онлайн пазаруването процъфтява, хората излизат да бягат, сякаш няма утре; изведнъж всеки има домашен любимец – балконът или градината са пълни с цветя от всякакви цветове и работата от вкъщи се е превърнала в норма. Но какво можете да направите, ако дори това не ви е достатъчно, за да намерите вътрешен мир – особено сега, когато дните отново стават по-къси, по-тъмни и по-студени? Нашият таен съвет за вас: овлажнителят може да подобри вашето благосъстояние. Овлажнителите повишават относителната влажност на закрито, така че да можете да се сбогувате с твърде сухия въздух и ефектите, които това може да има върху здравето ви, и да се почувствате ободрени, позитивни и готови да спасите света за нула време. Имате ли нужда от още причини, поради които има смисъл да закупите овлажнител? Ако е така, прочетете 10 неща, които собственик на овлажнител никога не би казал.

1. «Не спя добре и винаги съм уморен»

stadler-form-blog-10-things-humidifier-tired-woman-in-bed

Знаем какво е, когато прекараш цяла нощ в мятане насам-натам, обръщане на възглавницата си десет пъти, за да получи по-хладната страна, пускане на успокояващи звуци на мобилния си телефон – и все още не можеш да заспиш. Вместо това се чувствате напълно изтощени, когато станете сутрин и се опитвате да прогоните умората си, като пиете твърде много кафе.

Ако вътрешният климат е твърде сух, това може да причини неспокоен, с лошо качество сън. Твърде ниско ниво на влажност под 40% ще постави тялото ни под по-голямо напрежение в сравнение с добра стойност на влажност от около 50%. Ако въздухът е оптимално овлажнен, тялото ни може да си почине по-добре. Овлажнителят може да ви помогне да получите по-спокоен и пълноценен сън, като нормализира влажността в помещението. Може също да помогне за облекчаване на запушен нос, кашлица и симптоми на грип, като осигури оптимална влажност. Чао, лош сън – здравей, спокоен сън.

2. «Кожата ми винаги е много суха»

stadler form blog 10 things humidifier dry skin

Нашата кожа, подобно на другите органи, се нуждае от достатъчно влага, за да функционира здравословно. Това лесно може да се наблюдава в природата. Колкото по-сух е въздухът, толкова по-занемарено е състоянието на растенията в района. Колкото по-влажен е климатът, толкова по-зелена и здравословна е природната среда. В днешно време има безброй продукти за грижа за кожата, които могат да осигурят краткотраен отдих на кожата ни – но понякога дори те не са достатъчни, за да осигурят нужното количество влага. Резултатът: напукани устни, напукани ръце и неприятно опъната кожа. Следователно здравословният вътрешен климат е абсолютно ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН, за да поддържате кожата стегната и здрава. Овлажнителят е нашата помощ в моменти на нужда, позволявайки ни да се почувстваме отново освежени и добре.

3. «Когато работя (в офиса или от вкъщи), очите ми винаги горят»

stadler-form-blog-dry-air-rubbing-her-eyes

Всички сме запознати със ситуацията: да седите на бюрото си у дома или в офиса, да се взирате в екрана с часове. Това може да доведе не само до главоболие, но и до сърбеж, парене и лепкави очи. Хората, които носят контактни лещи, изпитват тези болезнени симптоми по-често през зимата. Една от причините за това често е прекалено ниската влажност на закрито. В дългосрочен план това може да причини увреждане на очите и влошено зрение. Отговорът на този проблем е доста прост: овлажнител. Ако увеличим количеството водна пара във въздуха, можем да мигаме правилно и отново да се чувстваме по-добре. Главоболието и парещите очи остават в миналото.

4. «Трудно ми е да се отпусна, когато съм вкъщи през зимата»

: stadler-form-blog-10-things-humidifier-exhausted-woman

Студените месеци от годината носят не само пронизващи ветрове, тъмни вечери, сняг и студове, но могат да ни накарат да се чувстваме неудобно в собствените ни домове. През повечето време това е пряко свързано със сухия въздух. Прекалено ниската влажност изсушава лигавиците и отслабва имунната ни защита. Телата ни се превръщат в рай за вируси и бактерии. Насърчават се алергиите, а лошата концентрация и главоболието натоварват организмите. Оптимално овлажненият въздух намалява вирусите във въздуха и укрепва работоспособността и имунната ни защита. За да можете отново да се чувствате добре у дома, е важно да постигнете оптимално ниво на влажност от 40-60%.

5. «Винаги се чувствам апатичен и летаргичен през зимата»

stadler-form-blog-10-things-humidifier-winterblues

Всички познаваме усещането: зимата едва е пред нас, но вече се чувстваме по-уморени и апатични от обикновено. Мотивацията е на нула – предпочитаме да прекараме целия ден под завивките и да чакаме да дойде пролетта. Зимният блус е в разгара си: това е така, защото въздухът е по-студен през зимата и следователно не може да абсорбира толкова вода, колкото през лятото. Отоплението на вашия топъл и уютен дом намалява значително относителната влажност през зимата. За да възвърнете по-бързо усещането за щастие, може да ви помогне да поставите овлажнител, за да балансирате нивото на влажност у дома. Не само вие ще се възползвате от това, но и нашите растения и домашни любимци ще ни благодарят за това.

6. «Когато работя от вкъщи, ми е много трудно да се концентрирам без видима причина»

stadler-form-blog-10-things-humidifier-woman-distracted-at-work

Поради пандемията много от нас прекарват повече време в работа от вкъщи. Въпреки че в началото може да ви е било смешно да правите кафе по пижама 5 минути преди да започнете работа в 8 часа, без никакъв грим и да изглеждате сякаш току-що сте станали от леглото, тази еуфория бавно изчезна. Понякога се чувстваме неспособни да се концентрираме и не се чувстваме добре. Вътрешният климат играе много важна роля, когато става въпрос за връщането ни в топ форма. Оптималното ниво на влажност винаги трябва да бъде между 40 и 60%. Хигрометрите са не само малки практични помощници, но и абсолютна необходимост за измерване на относителна влажност.

7. «Постоянно имам драскане в гърлото, когато стоя на закрито за дълго време»

stadler-form-blog-10-things-humidifier-man-with-scratchy-throat

Колко често откриваме, че ставаме сутрин и преди да сме довършили първото си изречение, вече сме забелязали досадно дращене в гърлото? Пием достатъчно вода и чайове и проветряваме домовете си – но сякаш нищо не помага. Откриваме, че това явление е все по-забележимо, особено през зимата. Причината за това е твърде ниската влажност, причинена от включването на отоплението. Лигавиците и гърлото ни изсъхват по-бързо и това се проявява под формата на неприятно усещане за драскане. Овлажнителят ни дава лекарството, от което се нуждаем, за да се почувстваме по-добре отново.

8. «Моите алергии се влошават на закрито през зимата»

stadler form 10 things humidifier image for migraine

Въпреки че на много хора им е трудно да повярват, алергията може да се влоши на закрито през зимата. Алергията към прашец (да, той вече лети наоколо през януари) или прахови акари могат да се обострят от сухия зимен въздух, тъй като те летят из стаята за по-дълго време. Овлажненият въздух свързва цветен прашец и акари и ги оставя да паднат към земята, където са много по-малко проблем за страдащите от алергия.

9. «Получавам мигрена по-често през зимата»

stadler form 10 things humidifier woman with static hair

Звучи познато, нали? Сезоните внезапно се сменят, отвеждайки ни бързо от + 30 °C и слънце до ниски температури, мъгла и сиво време. Не само кожата и настроението ни страдат в резултат на тази екстремна промяна във времето, но и здравето ни. Много от нас страдат от симптоми, вариращи от силно главоболие до силна мигрена, когато се чувствате така, сякаш в главата ви има малко човече, което непрекъснато удря с чук. Промяната във времето води до промяна на атмосферното налягане и влажността, което може да има ефект върху тялото. Простото решение за облекчаване на ужасните главоболия или дори за пълното им избягване: увеличете относителната влажност в помещението. Най-ефективният начин да направите това е с овлажнител. Кажете сбогом на главоболието – най-накрая няма повече дни, прекарани в леглото и избягвайки светлината като вампир.

10. «Често косата ми се наелектризира през зимата»

stadler form blog 10 things humidifier woman with static hair

Някои хора обичат да стоят пред огледалото с часове, да плащат за скъпи процедури за коса и масла, да прилагат специални маски за коса и да се опитват да се справят без топлина колкото е възможно повече. И все пак нищо не помага: косата им няма обем, в нея се натрупва статика, стърчи на всички посоки и е почти невъзможно да се укроти. Буквално те кара да си „отрежеш косата“. Но защо това се случва особено през зимата? Не само ниските температури причиняват проблеми на косата ни, но главно липсата на влага във въздуха. Като увеличите нивото на влажност в дома си, можете да кажете сбогом на „метлата“ на главата си и да оформите косата си отново.

Бял
Черен
(1) 269.00 лв.
 • Площ<25 м²
 • Овлажняване 160 мл/ч
 • Шум 27~30 dB(A)
 • Тип Ultrasonic
Бял
Титан
Черен
(1) 259.00 лв.
 • Площ<30 м²
 • Овлажняване 200 мл/ч
 • Шум 26~39 dB(A)
 • Тип Evaporator
Бял
Титан
Черен
(4) 329.00 лв.
 • Площ<50 м²
 • Овлажняване 370 мл/ч
 • Шум 26~39 dB(A)
 • Тип Evaporator
(2) 299.00 лв.
 • Площ<50 м²
 • Овлажняване 360 мл/ч
 • Шум 27~33 dB(A)
 • Тип Изпарител

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.