Разликата между овлажнители и арома дифузори: какво трябва да знаете

stadler-form-blog-difference-between-humidifier-aroma-diffuser-ben-lucy

И овлажнителите, и арома дифузорите използват вода и в резултат на това често се бъркат помежду си. Докато първите овлажняват цели стаи, вторите изпълват стаята с аромат под формата на мъгла. Тъй като арома дифузорите отделят малко количество вода, често ни питат дали тези устройства могат да се използват и като овлажнители. Отговорът е прост: не. Овлажнителите и арома дифузорите се различават в няколко отношения. Прочетете тази статия, за да разберете всичко, което трябва да знаете за разликите между тези устройства и кога трябва да се използва всяко от тях.

Визуални разлики между овлажнители и ароматни дифузори

Можете да направите разликата между овлажнители и арома дифузори доста бързо, само като ги погледнете. Арома дифузорите обикновено са малки декоративни устройства, така че се предлагат в различни форми и цветове и се вписват добре като декоративни елементи в интериора. Овлажнителите, от друга страна, обикновено са по-големи, защото трябва да могат да отделят по-голямо количество вода в стаята.

stadler form blog difference humidifier aroma diffuser all devices

За разлика от овлажнителите, някои арома дифузори имат допълнителни светлинни функции за подобряване на атмосферата в стаята. Те могат да бъдат под формата на LED осветление в различни цветове или осветление за настроение, за да създадат релаксираща атмосфера в стаята. Stadler Form предлага и ароматни дифузори със специален ефект на пламък.

Последната разлика, която си струва да се спомене по отношение на външния вид, е размерът на резервоара за вода. Овлажнителите обикновено имат по-големи резервоари за вода, така че да могат да съхраняват повече вода. При тях мног важе технически параметър е капацитета на овлажняване (колко вода се отделя във въздуха за един час) и обема на резервоара, който всъщност определя и времето за работа. Арома дифузорите имат по-малък капацитет и малки резервоари за вода, тъй като са предназначени за пулверизиране на етерични масла. Не е възможно арома дифузорите да имат голям капацитет поради тяхната технология и размер.

Разликата между овлажнители и дифузори: приложения

stadler form blog karl big difference between humidifier aroma diffuser

Овлажнителите и арома дифузори се използват в различни среди. Овлажнителите се използват в сухи помещения, в които нивото на влажност е ниско. Това често се случва в помещения с климатик или през зимните месеци, когато отоплението изсушава въздуха. Овлажнителят повишава нивото на влажност и може да помогне за намаляване на сърбежа в очите, сухата кожа, сухите лигавици и дращенето в гърлото.

stadler form zoe blog difference between humidifier aroma diffuser

Арома дифузорите, от друга страна, са подходящи за хора, които искат стаята им да ухае добре и искат да се насладят на предимствата на етеричните масла. Арома дифузера може да се използва във всяка стая, която искате да изпълните с аромат. Използването на етерични масла с арома дифузер може да помогне за подобряване на настроението ви, облекчаване на стреса и създаване на релаксираща атмосфера в стаята.

Как работи овлажнителят и как работи арома дифузьорът?

Овлажнителите и арома дифузорите имат различни функции: овлажнителите повишават влажността, докато арома дифузорите разпространяват етерични масла, за да подобрят благосъстоянието и настроението.

Двете устройства работят по различни начини. При овлажнителите имаме 4 различни системи. Класическите овлажнители загряват водата и горещата водна пара се отделя във въздуха. Ултразвуковите овлажнители използват ултразвуковата технология, която разделяне на водата на малки капчици, които се разпространяват под формата на мъгла. Изпарителителните овлажнители засмуквта сухия, който преминава през наситените с вода филтри, разположени вътре, и го издухват обратно, вече овлажнен. При Air Washer – уреди за измиване на въздуха – работят подобно на изпарителите, като въздуха преминава през въртящи се дискове, натопени във водна баня, и така въздуха се пречиства и овлажнява .

Арома дифузорите също работят по различни начини. Аромадифузорите Stadler Form използват или ултразвукова пулверизация, или изпарение за ароматизиране на помещението. Ултразвуковите арома дифузори използват мембрана, за да образуват от водата и етеричното масло малки капчици, които се разпространяват в стаята. При арома дифузори, базирани на изпаряване, ние използваме ароматни сфери за ароматизиране на помещения. При тях или вентилатор издухва въздух през ароматните сфери, и така въздуха се напоява с аромати, коиот се разпространяват в стаята.

Овлажнители с функция арома дифузер

Решението дали да използвате овлажнител или арома дифузер ще зависи от вашите изисквания и вида на помещението. Овлажнителите са особено полезни в помещения, където въздухът е сух, докато аромат дифузерите може да се използва във всяка стая, за да я изпълни с приятен аромат и да създаде релаксираща атмосфера.

stadler-form-ben-humidifier-black-release

Ако искате както идеална влажност в помещението и едновременно с това, приятен аромат, има решения, които да отговорят и на тези нужди. Можете да добавите етерични масла към някои овлажнители. Такива са например овлажнителите Ben, Eva, Oskar, George, Robert, Anton, които имат вграден контейнер, в който може да добавите 2-3 капки от избраното от вас етерично масло.

Ако имате въпроси, свързани с вътрешния климат в помещението, моля, свържете се с нас.


 • Спестявате 151.90 лв
 • Площ<150 м²
 • Овлажняване 1100 мл/ч
 • Шум 27~60 dB(A)
 • Тип Evaporator
 • Спестявате 28.90 лв
 • Площ < 50 м²
 • Шум < 26 dB(A)
 • Мощност 7.2 W
 • Тип Ultrasonic
-20%
Бял
Черен
(2) Original price was: 95.90 лв..Current price is: 76.72 лв..
 • Площ < 50 м²
 • Шум < 26 dB(A)
 • Батерия < 7 ч
 • Тип Ultrasonic
-20%
Бял
Черен
(1) Original price was: 269.00 лв..Current price is: 215.20 лв..
 • Площ<25 м²
 • Овлажняване 160 мл/ч
 • Шум 27~30 dB(A)
 • Тип Ultrasonic

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.