Имам ли нужда от пречиствател на въздух с HEPA филтър H14 или H12?

Имам ли нужда от пречиствател на въздух с HEPA филтър H14 или H12?

Наистина ли трябва да купя H14 HEPA филтър за моя пречиствател на въздух? Или един H12 HEPA филтър е достатъчно добър?

Разликата между H12 и H14 HEPA филтъра


През последните седмици много клиенти се свързаха с нас относно нивото на HEPA филтъра. Те искат да знаят дали имат нужда от H14 или H12 HEPA филтър за техния пречиствател на въздух. H12 пречиствателят на въздуха обменя въздуха няколко пъти на час по време на постоянна работа. (Препоръчваме обмен на въздух от 3 пъти на час за нормална употреба, изчислен съгласно стандарта AHAM или обмен на въздух от 5 пъти на час за силно замърсяване на въздуха в помещенията от частици, газове или миризми и за страдащи от алергии).

При H14 HEPA филтър обемът въздух, който преминава през филтъра, е по-малък, отколкото при H12 HEPA филтър поради плътността на филтъра. Ако въздухът преминава през филтъра само веднъж, той ще бъде по-чист с филтъра H14, отколкото с филтъра H12. Въпреки това, H12 също има подобна производителност, когато устройството работи постоянно, тъй като въздухът се обменя няколко пъти на час. Следователно броят на филтрираните частици не е най-важното нещо, което трябва да вземете предвид, докато решавате дали имате нужда от HEPA H12 или HEPA H14 филтър.

Много по-важно е да закупите пречиствател на въздух с добър филтър и да го използвате непрекъснато. Което означава: Включете вашия пречиствател на въздух, оставете го да работи на по-ниско ниво на скорост, но 24/7. И определено ще се възползвате от добрия, свеж и здравословен въздух.


Do I really need an H14 filter for my air purifier?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.