Мощен вентилатор за да останем свежи през лятото

Мощен вентилатор за да останем свежи през лятото Блог 1

Идеята за мощен вентилатор никак не е лоша, особено когато става въпрос за задух и топлина в горещите летни дни. Независимо дали у дома или в офиса, едва ли някой би се чувствал комфортно в жегите. А що се отнася до продуктивността, ясно е че тя значително се понижава в случай, че се намирате в топло и задушно помещение. Именно затова е нужно да се уверете, че имате добра циркулация на въздуха в помещенията, особено през лятото.


Защо циркулацията на въздуха е толкова важна в затворени пространства?


Нашият дъх и електрическите уреди повишават концентрацията на CO2 в затворени помещения и въздухът става застоял. Последствията са лесна уморяемост, трудности в концентрацията и други. Ето защо старият застоял въздух трябва да бъде заменен с чист с помощта на мощен вентилатор. Добрата циркулация на въздуха осигурява непрекъсната подмяна на въздушните маси, дори и в затворени пространства. Въздухът се усеща по-свеж и по-хладен и подобрява вътрешния климат.


Какво можете да направите, ако в спалнята ви е горещо и задушно?


Приятният вътрешен климат е особено важен в спалнята. Ако качеството на въздуха е лошо и спалнята ви стане твърде гореща, качеството на съня ви може да пострада. Оптималната температура е между 16 и 19 градуса. В горещите летни дни обаче е практически невъзможно да се постигне такава температура без наличието на мощен вентилатор.


В горещо време най-важното нещо, което трябва да направите, е да проветрите дома си, когато външната температура падне, което обикновено се случва рано сутрин и вечер. Използвайте това време, за да се възползвате максимално от възможно най-чистия въздух, когато проветрявате дома си!


Можете да използвате вентилатори, за да гарантирате, че свежият въздух се разпределя възможно най-оптимално в дома ви. Вентилаторите осигуряват непрекъсната циркулация на въздуха, така че въздухът в помещението да не се застоява и да не става задушно.


Свежият бриз ще ни осигури по-спокоен нощен сън и също така ще спим по-добре в горещите летни нощи. Особено по време на тропически нощи (нощи, когато температурата навън не пада под 20 градуса), спалнята често не се охлажда достатъчно, дори и при отворени прозорци. Ето защо е особено важно да има добра циркулация на въздуха в спалните през лятото чрез мощен вентилатор.


Защо добрата циркулация на въздуха има “охлаждащ” ефект?


Когато няма циркулация на въздуха, концентрацията на CO2 се повишава и въздухът се усеща по-топъл. Когато циркулиращият въздух влезе в контакт с кожата ни, той я охлажда по-ефективно и въздухът се усеща по-свеж. Когато се потим, върху кожата ни се създава топъл въздушен слой. Финото течение издухва този слой, създавайки охлаждащ ефект. Нещо повече, в зависимост от условията в стаята във всеки отделен случай, когато въздухът е застоял, могат да се образуват топлинни джобове там, където въздухът е особено топъл. Вентилаторите предотвратяват образуването на тези топлинни джобове, като постоянно раздвижват въздуха наоколо.

мощен вентилатор


Защо добрата циркулация на въздуха помага през лятото?


Затворените пространства гарантирано нямат добра циркулация на въздуха. Липсата на циркулация на въздуха може да превърне дома или офиса в сауна. Въздухът става застоял и се нагрява много бързо. Горещият и застоял въздух оказва негативно влияние върху нашето благосъстояние и работоспособност. По-бързо започваме да се чувстваме уморени и апатични. Именно това е причината, поради която за нас е толкова важно да осигурим добра циркулация на въздуха в нашите офиси и спални.


Защо вентилаторите са толкова необходими?


Един прост вентилатор ще се състои от двигател и витло (лопатки на вентилатора), които се въртят постоянно. Тези въртящи се елементи движат въздуха, като го засмукват от задната страна на устройството и го издухват отпред, създавайки свеж бриз.


Съвременните 3D вентилатори са още по-добри в циркулацията на въздуха на закрито. Тези вентилатори не само избутват въздуха в една посока, но и го разпределят както вертикално, така и хоризонтално в цялата стая. В резултат на това въздухът циркулира оптимално и охлажда кожата ни.


Stadler Form предоставя модерни вентилатори за вашия дом. Simon и Leo имат 3D функция за люлеене, която осигурява оптимално разпределение на въздушния поток в стаята. Въздушният поток е индивидуално регулируем и има обхват от 8 до 10 метра, така че да ви осигури свежест и прохлада по всяко време, независимо от сезона.

Ако имате въпроси, свързани с вътрешния климат в помещението, моля, свържете се с нас.

-20%
New
(1) Original price was: 469.00 лв..Current price is: 375.20 лв..
 • Площ < 40 м²
 • Шум 25~52 dB(A)
 • Мощност 1.7~28 W
 • Тип 3D Air Circulator
-20%
(3) Original price was: 439.00 лв..Current price is: 351.20 лв..
 • Площ < 40 м²
 • Шум 42~60 dB(A)
 • Мощност 50 W
 • Тип Настолен
-23%
Original price was: 169.00 лв..Current price is: 130.13 лв..
 • Площ < 25 м²
 • Шум 28~54 dB(A)
 • Мощност 9 W
 • Тип 3D Air Circulator
-20%
Бял
Червен
Черен
(1) Original price was: 139.00 лв..Current price is: 111.20 лв..
 • Шум 41~58 dB(A)
 • Мощност 10 W
 • USB захранване
 • Тип Настолен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.